pátek 5. března 2010

GC Tooth Mousse - český návod


Stejně jako řada jiných profesionálů i já používám "pastu" GC Tooth Mousse. Vyrábí se v Tokiu a jedno 35ml balení prodává například moje privátní zubařka za 550 Kč. Ve srovnání s běžnými zubními pastami, které stojí 60 Kč a mají obsah přibližně 75ml jde až o 20 x dražší záležitost. Na internetu pak tento přípravek stojí méně, moje zubařka si však může cenu 550 Kč dovolit, neboť se stará výhradně o mimořádně movité klienty.


Všiml jsem si, že se k "pastě" standardně nedodává český návod; zároveň jsem jej nenašel ani na internetu, tak jsem se rozhodl přeložit jej pro všechny potenciální uživatele tohoto skvělého výrobku. Odborné výrazy, které laici neznají, jsou doplněny hypertextovým odkazem, který Vás zavede na stránku s definicí. Pokud máte o pastu zájem a Vaše zubařka ji nenabízí, můžete ji zakoupit například zde.



GC Tooth Mousse


Bioaktivní dentální ochranný krém  s volně dostupným vápníkem a  fosfátem. 


Pro použití pod dohledem zubního lékaře nebo na doporučení zubního lékaře v doporučené indikaci.




Popis:


GC Tooth Mousse je krém na vodní bázi obsahující RECALDENT (Casein phosphopeptide - amorphous calcium phosphate). Při aplikaci    do dutiny ústní se CPP-ACP naváže k biofilmu, plaku, bakteriím, hydroxyapatitu a okolním měkkým tkáním a dodává lokálně potřebný    vápník a fosfát.  GC Tooth Mousse neobsahuje cukr.


Důležité:

Sliny v ústech zvyšují účinnost CPP-ACP a příchuť    pomáhá stimulovat produkci slin. Čím déle zadržíme CPP-ACP a    slinu v ústech, tím efektivnějších výsledků se dočkáme.

Bioaktivní krém obsahující volně dostupný vápník a fosfát 
  • Poskytuje extra ochranu zubů. 
  • Pomáhá neutralizovat kyseliny acidogenních bakterií (octotvorné bakterie rozkládající organické kyseliny) obsažených v plaku. 
  • Pomáhá neutralizovat kyseliny z dalších vnitřních a vnějších zdrojů.

Kontraindikace:

RECALDENT (CPP-ACP) je získán z mléčného    kaseinu. Není vhodný pro pacienty s potvrzenou alergií na mléčné proteiny nebo s podezřením na tuto alergii a/nebo s citlivostí či alergií na benzoátové přísady. 


Indikace:

  • Před a po ordinačním    bělení zubů.
  • Po odstranění  zubního    kamene (ultrazvukem, nástrojem) a následném vyhlazení kořene.
  • Po profesionálním    čištění zubů.
  • Po aplikaci  fluoridační    pasty/gelu.
  • U pacientů trpících    salivačními problémy, erozí, xerostomií nebo Sjögrensovým syndromem.
  • Během ortodontické    léčby.
  • Pro vysoce rizikové    pacienty.
  • Pro pacienty se  speciálními    potřebami.


Návod k použití:

Domácí použití

Denní aplikace po čištění zubů

  1. Aplikujte dostatečnou    vrstvu GC Tooth Mousse na dolní a horní zuby. Materiál  by měl    být aplikován v  množství velikosti hrášku na každý oblouk za    použití čistého a suchého prstu nebo tampónu. V  obtížně přístupné    oblasti (mezi zuby)  použijte interproximální zubní kartáček    nebo dentální nit s GC Tooth Mousse.
  2. Ponechte GC Tooth    Mousse v ústech po dobu minimálně 3 minut.
  3. Potom jazykem  rozetřete    zbytek GC Tooth Mousse v celých ústech. Udržte v ústech co nejdéle    (další 1 - 2 minuty),  nepolykejte a vyhněte se také vyplivnutí.    Čím déle zadržíte GC Tooth Mousse a slinu v ústech, tím je výsledek    efektivnější.
  4. Vyplivněte důkladně    a pokud je to možné, nevyplachujte. Zbytek GC Tooth Mousse na povrchu    se postupně vytratí. Nejezte a nepijte následujících 30 minut po    aplikaci. 

Noční    aplikace po čištění zubů

  1. Aplikujte dostatečnou    vrstvu GC Tooth Mousse na dolní a horní zuby. Materiál by měl být    aplikován množství velikosti hrášku na každý oblouk. Aplikujte    materiál na povrch zubů za použití čistého a suchého prstu nebo    tampónu. V  obtížně přístupné oblasti (mezi zuby)  použijte    interproximální zubní kartáček nebo dentální nit s GC Tooth Mousse. 
  2. Ponechte GC Tooth    Mousse v ústech po dobu minimálně 3 minut. 
  3. Potom jazykem  rozetřete    zbytek GC Tooth Mousse v celých ústech. Zadržte v ústech co nejdéle    (další 1 - 2 minuty),  nepolykejte a vyhněte se také vyplivnutí.    Čím déle zadržíte GC Tooth Mousse a slinu v ústech, tím je výsledek    efektivnější. 
  4. Vyplivněte důkladně a pokud je    to možné, nevyplachujte. Jakýkoli zbytek GC Tooth Mousse můžete    v ústech ponechat, postupně se během noci vytratí. Nejezte a nepijte    následujících 30 minut po aplikaci.


Příchutě:

jahoda (strawberry), meloun (melon), vanilka (vanilla),    mint (I), tutti-frutti (T)

S, M, V, I a T jsou zkratky názvů  jednotlivých    příchutí.

Tyto zkratky jsou uvedeny na tubách    za sériovým číslem pro označení příchutě obsahu.

Např: 021003S…………..jahoda


Upozornění:


Vždy po použití odstraňte zbytkový    krém nebo vlhkost na konci tuby a uzavřete ji.

V případě kontaktu s očima ihned    propláchněte vodou a vyhledejte odborného lékaře.

V případě potřísnění oděvu    operte vodou.


V případě výskytu otoků či podobných     symptomů se může jednat o alergii či přecitlivělost na benzoátové    přípravky, nebo jiné komponenty obsažené v příchuti. V takovém    případě přípravek dále nepoužívejte a vyhledejte odborného    lékaře.


Přednosti GC Tooth Mousse:
 
Podporuje zvýšení odolnosti vůči působení kyselin tím, že  inhibuje demineralizaci skloviny a indikuje remineralizaci na povrchu  zubu i pod jeho povrchem.
Snižuje přecitlivělost uzavřením dentálních tubulů.
Díky svým antikariogenním vlastnostem zabraňuje vzniku zubního kazu.
Zvrátí proces vytváření bílých lézí, a to i po ortodontické léčbě.




 Doplňující informace o složení (nejsou běžnou součástí návodu, výrobce je poskytuje na vyžádání). Slovo nebezpečné berte s rezervou, za nebezpečnou může být totiž označena jakákoli látka, na kterou je alergické byť jen 0,000001% populace. Pro profesionály uvedené látky nebezpečné nejsou.





 Pokud shledáte některou ze složek přípravku nebezpečnou, uveďte v komentářích kterou + skupinu osob, pro které je nebezpečná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Všechna práva vyhrazena. Copyright © 2010.