pondělí 21. června 2010

Codex Alimentarius (Světový potravinový kodex)

HealthFreedomUSA.org, internetové stránky nadace Natural Solutions nejsou nikomu zavázány, jejich jediným zájmem je svoboda zdravotnictví. Rima E. Laibow, MD, úspěšná lékařka přírodní medicíny od 70-tých let prostudovala 16000 stran dokumentace Kodexu. Její závěr je, že lidé, kteří říkají, že Kodex je "ochrana spotřebitele", "dobrovolný", nebo "neškodný", jsou při nejlepším ve vážném omylu.

Codex Alimentarius byl vytvořen v roce 1962 jako obchodní oprávnění OSN pro kontrolu mezinárodního obchodu s potravinami. Jeho původní záměry mohou být nesobecké, ale to bylo převzato zájmy korporací, především farmaceutických, pesticidů, biotechnologie a chemického průmyslu. Codex Alimentarius je zálohovaný ochromujícími obchodními sankcemi Světové obchodní organizace (WTO). Jakýkoliv Kodexu nepovolný národ bude čelit obrovskému ekonomickému trestu, protože automaticky prohraje jakýkoliv spor se zemí povolnou Kodexu. 

Jedním z nich je "Výbor Kodexu pro výživu a potraviny pro zvláštní Dietní Užití" (CCNFSDU), kterému předsedá Dr. Rolf Grossklaus, lékař, který se domnívá, že výživa nehraje v oblasti zdraví žádnou úlohu. Jedná se o "nejvyššího" ohledně nutrčiní politiky Kodexu a on prohlásí, že "výživa není významná pro zdraví". 


I když to může znít neuvěřitelně Dr. Grossklaus ve skutečnosti deklaroval v roce 1994 živiny jako jedy a zavedl používání toxikologie (hodnocení rizika), aby se zabránilo jakémukoliv dopadu na lidi při užívání živin v doplňcích. Za zmínku také stojí, že doktor Grossklaus vlastní společnost na hodnocení rizika, která radí CCNFSDU a Kodexu na toto téma. Tato společnost vydělává peníze, když jsou její toxikologické služby používané pro "posuzování" živin. Tady v USA tomu říkáme "střet zájmů".


Dost řečí, pojďme se podívat na jednu z přednášek doktorky Rimi Laibow. Určitě by Vás mělo zajímat, kdo a proč má v plánu snížit světovou poplulaci o 3 miliardy do roku 2020.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright

Všechna práva vyhrazena. Copyright © 2010.